Crvena Cvekla à la Marijk

Rode Bietjes à la Marijk

Terug naar Srpske Hrane i Pice

Wat heb je nodig?
• verse ongekookte bieten (voor onderstaande verhoudingen 5 stuks)
• 5 kopjes water
• 1 kopje azijn
• 1 el. zout
• 1 el. suiker
• 1 uitje
• knoflook
• peterselie

Doe de bietjes in een pan en voeg het water, azijn, zout en de suiker toe. Laat de schil om de bietjes zitten, die kun je makkelijk verwijderen na het koken. Kook de bietjes in 40 minuten op zacht vuur gaar. De laatste tien minuten het deksel van de pan afhalen en door laten koken zodat je saus iets indikt.

Haal daarna je bietjes uit de saus om ze te schillen. Snij de bietjes in kleine stukjes of in plakjes, wat je zelf lekkerder vindt. Leg je bietjes weer terug in de pan en voeg naar smaak eventueel nog een eetlepel suiker toe. Snipper het uitje, pers de knoflook en hak de peterselie fijn en doe dit allemaal in de pan. Even roeren, intrekken en klaar om het lekker op te eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*