Kupus

Flinterdunne kool met zout en peper

Terug naar Srpske Hrane i Pice

Wat heb je nodig?
• mooie spitskool
• 3 eetlepels azijn
• 6 eeetlepels water
• 1 theelepeltje zout
• 1 el. suiker
• peper
• peterselie

Snij de spitskool doormidden. Hou de ronde kant van de kool nu tegen je buik aan en snij (het is eigenlijk als het ware raspen) met een scherp mes flinterdunne slierten. Meng in een kommetje de azijn,water,zout,suiker, peper en peterselie door elkaar en giet het mengsel over je flinterdunne spitskool sliertjes heen. Laat het geheel een tijdje intrekken.
Eet smakelijk!

TIP: Kupus is een lekkere frisse salade en goed te serveren bij gebakken aardappeltjes bijvoorbeeld. Het is een soort bijgerecht en goed te combineren met andere salades zoals een Srpska Salata die bestaat uit tomaten, komkommer, zout, peper en eventueel wat kleingesneden uitjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*