Torta od Maline

Frambozenverwentaart

Terug naar Srpske Hrane i Pice

Deze heerlijke verwentaart hoeft niet in de oven! Je kunt hem maken met maline (frambozen), kajsije (abrikozen) of breskve (perziken). Maar ook fruit uit een blikje kan prima.
Neem een mooie ronde schaal of een bakblik. Eigenlijk kan het overal in, ook in een vierkant bakblik bijvoorbeeld.

Wat je nodig hebt zijn lange vingers, die leg je onderin zodat de bodem bedekt is. Doe er een scheut melk bovenop zodat het zacht wordt.
Dan leg je er een laagje fijngesneden fruit op. Daar strijk je dan weer over uit 1 bekertje zure room of kwark. Je maakt dan laagjes. Dan neem je weer lange vingers en die druk je er zo in.
Dan kan je nog een laagje fruit doen en dan bedek je de bovenkant met geklopte slagroom met een beetje suiker. Het hoeft niet helemaal stijf geklopt te zijn.

Dan doe je tot slot wat van de gebruikte vruchten bovenop als garnering. Dan zet je de taart afgedekt in de koelkast. Dit duurt wel een of twee uurtjes. Als het klaar is (de taart is stijf en koud) dan kun je er partjes van snijden, maar gewoon uitlepelen is ook erg lekker. DIVNO!

Een geweldig recept om iemand waar je van houdt mee te verrassen!

3 Responses to Torta od Maline

 1. Ruud en Marijke schreef:

  Ha Roos,

  We zijn heel enthousiast over je toetje! Vooral dat je de torta od maline hebt geserveerd en dat de vriendschap overeind is gebleven (ha, ha). Marita heeft dit recept op onze site gezet en ze heeft van een Surdukse geleerd hoe je het moet bereiden. We vertellen het zeker aan de Servische mevrouw. Zal ze heel leuk vinden.
  Groeten,
  Marijke en Ruud

 2. Roos schreef:

  Hoi Ruud en Marijke,

  ik heb afgelopen weekend de frambozentaart (met frambozen uit de diepvries) geserveerd als dessert tijdens een etentje met vrienden en het was een groot succes. En het is vooral heel makkelijk om te maken!!!

  Groetjes,

  Roos

 3. Ruud schreef:

  Hoi meiden,
  Wat ziet dat er allemaal lekker uit! Met die prachtige foto’s van gelukte recepten en het smaakt ook nog eens geweldig.
  Bedankt dat jullie deze weblog zo leuk maken met jullie bijdragen. We genieten, hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*