Smeće od Paprike

Overheerlijke koude paprikatroep
Terug naar Srpske Hrane i Piće

Deze koude paprikaprut is een heerlijke verkoeling als het warm buiten is. Je kunt hem het beste met brood eten, als tussendoortje of bij het avondeten. Stiekum was ik er zo weg van, dat ik het ook bij het ontbijt at!

Neem 1 kg tomaten, 1 pond paprika’s en 1 pond uien, 6 tenen knoflook, 3 laurierbladeren, 1 theelepel sambal en 3 eetlepels azijn, zout en peper.

Snijd de uien en knoflook fijn en fruit ze aan tot een gele kleur. Voeg de ontvelde tomaten in stukken gesneden toe[ontvel ze door de tomaten even in kokend water te leggen]. Kook dit ongeveer 10 minuten. Voeg dan de paprika in stukken gesneden toe met wat zout, peper en laurierbladeren en een theelepel sambal.

Kook dit op laag vuur ongeveer een half uur. Voeg hierna de azijn toe en maak af met de Servische kruiden (peterselie en selderij).
Dit is ontzettend lekker met HLEB.

Je kunt het koud of warm eten. PRIJATNO!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*