Riblja Čorba

Vissoep van houtvuur
Terug naar Srpske Hrane i Pice

Dit is wel de meest lekkere vissoep die je ooit te eten zal krijgen. En je kunt het nu zelf maken met dit recept. Alles wat je nodig hebt is een houtvuur en een grote pan.

Doe 3 tot 5 soorten vis in een pan met zout om ze schoon te maken. Een paar uur laten liggen. Stook de fik in je barbecue en laat de vlammen lekker hoog zijn. Zet een pan erop met 5 a 6 fijngesneden uien met olie en knoflook. Als het gelig is dan doe je de afgesneden vissenkoppen en staarten erbij samen met een scheut visbouillon.

Zet klaar anderhalve liter visbouillon. Als de pan droog begint te worden, giet dan wat van de bouillon erbij.
Houd het vuur hoog en kook de koppen en staarten in 20 minuten goed gaar. Schep met de schuimspaan de koppen en staarten eruit.

Doe er 3 a 4 grote ontvelde tomaten, 3 a 4 rode of gele paprika’s en een deel van de kruiden (selderij, peterselie en een hete peper evt.) erbij. Kook dit op hoog vuur zacht. Let op niet droogkoken, je kunt er een scheutje bouillon bij doen. Twintig minuten ongeveer.
Laat vuur zachter worden. Na twintig minuten laat je de in stukken gehakte vismoten in de pan glijden.

Je mag nu niet meer roeren in de pan. Alleen maar draaien. Dit duurt ook nog twintig minuten.
Voeg daarna nog een beetje kruiden toe. Let op: de moten moeten heel zacht borrelen op het vuur.

O ja, wat ik vergeten ben: voeg voor de moten 1 uitgeperste citroen (of 3 eetlepels azijn) aan de soep toe.

DIVNO: Nu is je soep klaar!

Één reactie op Riblja Čorba

  1. Ellen schreef:

    Het is waar! Dit is de meest lekkere vissoep die je ooit zal maken. Ik heb het gemaakt met kabeljauw en poon, van de markt. Het is echt niet duur, en wat een smaken! Ik heb hem gister gemaakt.

    Voor de hete eters: een pepertje ontdaan van pitjes smaakt er erg goed in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*