Đuveč-Djuvec

Je hebt nodig

•    300 gram kipfilet
•    2–3 grote tenen knoflook
•    bos peterselie, liefst met grote bladeren
•    3-4 uiten
•    1 kleine knolselderij
•    1 grote rode paprika of 2 kleine
•    3 grote aardappelen
•    200 gram snijbonen
•    2 eetlepels bloem
•    3 eetlepels ajvar
•    3 tomaten
•    2 eetlepels ketchup
•    30 milligram zonnebloemolie

Manier van bereiden

Snijd de kipfilet in repen en kook dit in water met vegetta of een groentebouillonblokje.
Voeg de fijngesneden uien eraan toe en kook dit even mee.

Neem een diep bakblik of ovenschaal en vet die in met wat olie.
Leg een laag aardappelschijfjes. Dan een laag van alle genoemde fijngesneden groenten. En dan een laagje kippenvlees [zonder de bouillon].

Dan weer een laagje aardappel en een laagje groenten. In totaal tot er drie lagen zijn.
Voeg de bouillon van de kip toe tot alles net onder water staat. O ja, de bloem meng je eerst met de bouillon.

Dan de oven in

Verwarm de oven voor op 170-180 graden Celsius. Zet je bakblik of ovenschaal erin. Minimaal 30 minuten, maximaal 45 minuten.

Kijk of alles net onder water staat, voeg zonodig nog iets toe tussendoor.
Aan het eind de peterselie eroverheen snipperen en dan serveren.

Prijatno!

Eet smakelijk! En als jullie dit recept lekker vinden, laat het ons weten. Dan vertellen wij het aan de kuma van Marija. Want zij maakt het op deze manier.

nb Volgens Rudi hoort er ook lekkere rijst bij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*