Prebranac

Prebranac je srpsko nacionalno jelo. Evo recepta za cetiri osobe:

Terug naar Srpske Hrane i Pice

Dobro skuvati pola kilograma pasulja u maloj vodi. Iseci pola kilograma crnog luka i isprziti na ulju. Staviti u pasulj jednu kasika aleve paprike, so, biber i beli luk. Sve pomesati i peci u rerni. Moze se jesti toplo i hladno. [Zie “Je verstaanbaar maken” voor de Servische woorden].

Servische witte bonen is een Servisch nationaal gerecht. Hier is het recept voor 4 personen:

Kook een halve kilo witte bonen in heel weinig water. Snij een halve kilo uien en bak ze in veel olie. Doe een lepeltje pikante paprikapoeder bij de witte bonen, zout, peper en knoflook. Roer alles door elkaar en bak het in de oven [je kunt er ook stukjes spek bij doen]. Je kan het warm en koud eten. [Duur: ongeveer drie kwartier bij 150 graden, tot de bovenste laag een beetje bruin is].

3 reacties op Prebranac

  1. Nadin schreef:

    Ohhhhh…het was zó lekker 😀
    Een beetje veel, dat wordt drie dagen bonen naar binnen schoffelen ;), maar errug lekker!

    Denk er wel eens over om terug te gaan, als ik hier ben mis ik mijn vader en familie, als ik daar ben dan mis ik mijn moeder en zusje.
    Lastig, maar wat doe je eraan?!
    En ik heb ook nog een klein kindje dan verhuis je ook niet zomaar 1 2 3 naar een ander land.

    Mijn droom is toch wel om “later” terug te verhuizen. Een huisje aan de donau en daar mijn oude dag slijten. Lijkt me heerlijk 😀

  2. MiR za Nadin schreef:

    Oef,dat ruikt lekker. Dat pruttelen in je oventje, ja dan gaat het goed. Prijatno! Was het lekker?
    We begrijpen goed dat je af en toe naar Servie verlangt…

  3. Nadin schreef:

    Dit gerecht staat nu lekker in mijn oventje te pruttelen 😀
    Met spekjes en stukken chorizo worst die ik er in mijn enthousiasme ook doorheen heb gemikt. Het ruikt hier heerlijk, kan bijna niet wachten tot het klaar is….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*