Punjene Paprike sa Mesom

Gekookte en gevulde paprika’s met vlees

Terug naar Srpske Hrane i Piće

Gevulde paprika’s met Vlees

Recept voor de hartige trek, met groente. Prima gerecht voor als je veel eters krijgt.
Olie met twee uitjes snipperen en bakken. Een pond gehakt erbij, peper en zout en een beetje vegeta. Rul het gehakt.

Op een pond gehakt, doe je een kopje droge rijst, niet gekookt. Bak de rijst 3 minuten mee met het gehakt. Dan de pan van het vuur halen. Kluts een ei en doe dat door het gehaktmengsel.
 
Let op: je hebt voor veel eters tussen de 12 en 14 paprika’s nodig. Deze hoeveelheid heb ik doorgekregen van de maakster van deze specialiteit, en ik hou me er dus graag aan.

Haal de steeltjes en de zaadlijsten weg, en let erop dat je de paprika’s wel heel houdt.

Vul deze paprika’s met het mengsel en zet rechtop in een grote pan. Tegen elkaar aan.
Op de bovenkanten van de paprika’s leg je een plakje tomaat.

Dan voeg je net zo veel water toe aan de pan totdat de paprika’s onder water staan, maar niet vollopen. Dat zou jammer zijn.
 
Zet de pan op het vuur, laat het water zachtjes koken. Het is klaar als de rijst zacht is. Dit is wederom een uitspraak van de maakster van dit gerecht, en het is aan U om de kooktijd zelf in te schatten. Dat heeft ook wel weer zijn charme. Een gerecht op gevoel.

Je hebt nu overheerlijke gevulde paprika’s met gehakt en rijst, die hebben gedreven in een pannetje.

Wil je nog even doorgaan, dan kun je het kookwater binden met wat meel tot een sausje voor erbij.

Prijatno! Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*