Pečene Paprike sa Fetom

Gebakken en gevulde paprika’s met Feta-kaas

Terug naar Srpske Hrane i Piće

Pečene Paprike sa Fetom

Wat een fantastisch recept, wederom met paprika’s. Erg feestelijk en zeer goed koud te eten. Je hebt er helaas wel wat afwas van. Maar dat komt later.

Neem leuke rode lange paprika’s. In Nederland ook wel puntpaprika’s genoemd.
Ontdoe de paprika’s van steeltjes en zaadlijsten. Houdt ze wel heel voor de rest.
Doe olie in een pan en bak ze rondom met wat water. Laat ze dan een half uurtje staan, zonder vuur onder de pan. Dan koelen ze wat af en kun je de velletjes eraf trekken.

Prak de fetakaas fijn, doe er 3 flinke knoflooktenen bij en fijngehakte peterselie. Er hoeft geen zout bij, want de kaas is al zout van zichzelf.
Door het mengsel doe je dan 2 eigelen. Let op: je dient dus deze twee eieren eerst te splitsen. Bewaar eventjes het eiwit. Meng de eigelen door het mengsel. Vul de paprika’s met dit fetamengsel.

Zet nu een schaaltje klaar met meel erin. Doe het eiwit tezamen met 2 eieren in een ander schaaltje, geklutst. Haal nu de gevulde paprika eerst door de meel, dan door de eieren, en dan weer door de meel. Als een tempurabeslag. Doe een flinke laag olie in de pan en leg de paprika’s erin. Flink hoog vuur. Als ze goudgeel zijn, dan zijn ze goed.

Als je niet kan wachten, dan neem je alvast een hapje, maar ze zijn koud het allerlekkerst!
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*