Babyvoeding in Servië

De kleine Mila drinkt haar flesje dat is gevuld met babyvoeding van Nutricia. Het heet Nutrilon H.A.-1 ofwel Hypo-Allergeen; voor baby’s van 0-6 maanden. We hebben babyvoeding uit Holland meegenomen, maar van de H.A.-1 is er niet genoeg meer. Lichte paniek. Maar Nutrilon = Aptamil 🙂 🙂 🙂

Mila haar mama neemt contact op met Nutricia. Ze chat via internet met het hoofdkantoor dat in Holland staat. En daar krijgt ze te horen dat het beter is om niet verschillende soorten babyvoeding door elkaar te gebruiken.

Ruby van Nutricia zegt: ‘in Servië verkopen we ook de Nutrilon H.A.-1, maar daar heet het Aptamil. En het is precies dezelfde voeding.’
Iedereen springt een gat in de lucht. Hoera, Hollandse Nutricia is in Servië te koop!

We horen dat Aptamil bij de apotheek is te krijgen. Dus Marija i Rudi springen in de bimmer en gaan op jacht naar babyvoeding.
De dichtstbijzijnde apotheek is in het dorp verderop. Belegiš. De apotheker heeft de standaard babyvoeding op voorraad, maar niet de H.A.-1. Zij bestelt het per telefoon en omdat het weekend is, komt het maandag na 14 uur aan. Of we dan even willen bellen om te horen of dat zo is.

P1070642web

Onze Hollandse babyvoeding Nutrilon Hypo Allergeen-1 is bijna op

We hebben nog steeds geen bus H.A.-1 in handen. Dat moet wel, want er is nog slechts over voor vandaag (zaterdag). We rijden door naar twee andere apotheken. In Novi Banovci. ‘Nema’, nee hebben we niet.

Twee andere winkels die gespecialiseerd zijn in baby’s hebben het ook niet. De moed begint Marija een beetje in de schoenen te zakken. Rudi blijft optimistisch: het moet toch mogelijk zijn om één bus te vinden? Er zal toch wel een lieve Servische zijn die voor ons een beetje wil doorbellen totdat ze weet waar zo’n bus voeding beschikbaar is?

Marija gaat nòg een kinderwinkel binnen. ‘Nema’.
De buurwinkel verkoopt burek. Dat wordt burek kopen. Dat hebben we in ieder geval. Mmmmmm, de eerste sinds onze aankomst in Surduk.

We rijden door naar Stara Pazova. Daar is kinderwinkel ‘Švrća’ (garnaaltje?) waar we vorige week de meest noodzakelijk babydingen hebben gekocht. Een mooi bedje met matras, een aankleedkussen, een kinderwagentje en meer van dat soort dingen. Maar of zij die H.A.-1 babyvoeding hebben, dat weten we niet.

Parkeersysteem
We parkeren aan de hoofdstraat van Stara Pazova en betalen het parkeergeld door een sms-je met het kentekennummer te sturen naar het nummer dat op een bord staat. Binnen een paar seconden krijg je een sms-je terug dat je hebt betaald. Mooi systeem. En ze waarschuwen je ook nog als je parkeertijd verloopt.

Marija sprint een kinderwinkel binnen. ‘Nema’. Dan naar een kinderwinkel een paar meter verderop. ‘Lilly’, waarin ook een apotheek in is gehuisvest. En? Hebbes! Triomfantelijk zwaait Marija aan de overkant van de straat met een zakje met twee bussen Aptamil H.A.-1!

Hebbes! Aptamil H.A.-1 is precies hetzelfde als de Nutrilon H.A.-1, zegt Nutricia

We gaan koffie drinken op een terrasje. Dat hebben we wel verdiend. Marija zegt dat ze deze apotheek heeft leeg gekocht. Meer dan twee bussen hadden ze er niet. Wat een geluk voor ons.
En maandag hebben we op bestelling dus nog drie bussen.

We lezen wat er op de Aptamil-bussen staat. Geproduceerd in Holland door Nutricia. Ingevoerd vanuit Holland.
‘Yes!’ roept Mila’s mama. ‘Dit is het helemaal!’

Conclusie:

  • In Servië hebben we alles. Je moet alleen weten waar;
  • De standaard babyvoeding Aptamil koop je bij de apotheek = Nutrilon van Nutricia;
  • Houd rekening met bestellen, vooral als het om speciale babyvoeding gaat, zoals de Aptamil-H.A.-1;
  • Je rent een heleboel winkels in en uit. Trek daar dus maar een halve dag voor uit;
  • En sluit die dag af met een heerlijk kopje koffie of thee als je nog moet autorijden;
  • En eenmaal thuis? Dan neem je een lekkere rakija op het succes!
Dit bericht is geplaatst in Familie, Surduk, Voedsel. Bookmark de permalink.