Zee

Afgelopen week zoekt MiR het water op. Want Rotterdam is een wereldhavenstad. En Hoek van Holland, dat ook van Rotterdam is, ligt aan de Noordzee

Inmiddels een traditie aan het worden: één keer per jaar lunchen we met vrienden, die Rudi nog uit zijn werkzame leven kent. In Hotel New York in Rotterdam. De plek van de Holland Amerika Lijn. De plek waar emigranten de boot namen om de oceaan over te steken. Op zoek naar geluk in de Verenigde staten van Amerika.

'De Rotterdam' vertrekt van de kade. Dit zie je door het raam van Hotel New York. En dat gras, ja daar heeft hond Sammie de wet overtreden

‘De Rotterdam’ vertrekt van de kade. Dit zie je door het raam van Hotel New York. En dat gras, ja daar heeft hond Sammie de wet overtreden

Nu de plek waar je heel ontspannen wat kunt eten en drinken. Zelfs overnachten kan er.

Ook de plek waar hond Sammie heel ontspannen in het enige gras dat deze omgeving rijk is, zit te poepen. Naast het bordje ‘Verboden honden uit te laten’.
We kijken een beetje de andere kant op. Zo van ‘daar horen we niet bij’.

De enige dag dat het niet stormt en dat het droog is, is dinsdag. Dus Rudi maakt alles in orde om op de pier van Hoek van Holland te gaan vissen. De zeehengels zijn hier in Rotterdam. Maar alle andere visspullen, die moet hij nog kopen. Denk aan een hoofdlamp, een goed mes, een schaartje. Dat soort dingen.

Het nadeel van twee huishoudens
Je denkt dat iets in Rotterdam is, maar dat blijkt achteraf niet waar te zijn. Bijvoorbeeld een visfileermes. Dat is niet leuk.
Of dat iets in Surduk ligt, wat helemaal niet zo is. Bijvoorbeeld je winterjas. En dat is wèl leuk

ZeeaasDe bestelde zeepieren en zagers zijn nog niet gearriveerd in de hengelsportwinkel. Door de storm van de afgelopen dagen, windkracht 7, konden mensen er niet op uit om ze te steken op de zeebodem. Dat zou vannacht gebeuren. In Den Helder.
Daarna wordt dit aas vervoerd naar Scheveningen en naar Rotterdam. Gelukkig is er een andere hengelsportwinkel die wel pieren in de koelkast heeft.

Het zonnetje gaat bijna onder, het is 1 graad boven nul en even later gaat het sneeuwen

Het zonnetje gaat bijna onder, het is 1 graad boven nul en even later gaat het sneeuwen

Rudi vangt een puitaal. Bijgeloof zegt, dat je dan de rest van de dag niets vangt.

Het zonnetje is al onder, het is kouder aan het worden, de hoofdlamp brandt, er is niemand anders op de pier aan het vissen. Alleen Rudi.

Een eenzame wandelaar op de pier zegt: ‘vang maar gauw iets, anders sneeuw je in’.
En ja hoor, uit het Noorden komen dreigende donkere sneeuwwolken. Even later zit hij in een sneeuwbui.

En dat bijgeloof? Dat komt uit. Helemaal niks meer gevangen.

Dit bericht is geplaatst in Mijmeringen, Vissen. Bookmark de permalink.