Bunkerpraat

Gisteren met windkracht 4-5 nog even op de Donau een hengeltje uitgegooid. Tevergeefs. De snoekbaarzen hebben geen zin in eten. De lasbuurman keert ook zonder vis terug. En dat is bijzonder.
Vandaag zijn de voorspellingen heel goed. Echt visweer. Dat denkt de lasbuurman blijkbaar ook, want die is al vroeg naar beneden gegaan. Voor de herkansing, zullen we maar zeggen.
De telefoon gaat. Het is de lasbuurman. En wat hij te zeggen heeft, is helemaal niet leuk

De lasbuurman: ‘Ze hebben onze buitenboordmotoren en hengels meegenomen!
Rudi nog niet helemaal bij de mensen: ‘Wat zeg je?’
Lasbuurman: ‘Ze hebben onze penta’s en hengels gestolen. Kom gauw naar beneden, dan kun je het zien!

Met het ontbijt nog tussen zijn tanden gaat Rudi richting bunker. De honden gaan zoals altijd mee, want dat vinden ze heel erg leuk.
Er is helemaal niks te zien aan de bunker. De sloten zijn allemaal nog in orde.

De pijltjes geven aan waar de onverlaten de popnagels hebben uitgeboord. Ze hebben er een aantal opnieuw in gezet. Dan zie je niet zo gauw dat er uit je bunker is gestolen. Dan hebben zij voldoende tijd om het gejatte spul van de hand te doen

De lasbuurman wijst op een paar popnagels in de deur van de bunker. Die aan de onderkant zijn er met een accuboormachine uitgeboord. Voor de deur ligt een klein afgebroken boortje.

Zo kan een heel dun iemand de veertig cm hoogte gebruiken om naar binnen te kruipen. En zo zijn onze spullen er doorheen geschoven. Buitenboordmotoren en hengels.

De lasbuurman en Rudi doen aangifte in Stara Pazova. Want de enige politieman, twee dorpen verderop, in Stari Banovci is ergens boeven vangen. De mevrouw politie-inspecteur is gelijk ter plaatse komen kijken. De man van de technische recherche doet onderzoek. We wachten maar af wat er komen gaat.

Rudi’s Alcatrazraam. Dat moet nog aan de bunker worden vastgezet. Wie had nou gedacht dat ze aan de onderkant van de deur naar binnen zouden kruipen om onze spullen en die van de lasbuurman en nog een buurman te jatten?

En dan te bedenken dat Rudi vanmorgen zijn Alcatrazraam zou afmaken, het aan de muur van de bunker zou plaatsen en dan lekker met het bootje de Donau op. Hallo snoekbaarzen, hier zijn we weer.

Niets van dat al. Bah, we balen als een stekker.

ps Als de boeven onze website ook lezen, dan hebben we hier een verzoek:

Donesi natrag naše pente i štapove. Želimo do idemo na pecanje!

Breng onze spullen terug. We willen vissen!

Dit bericht is geplaatst in Surduk, Vissen. Bookmark de permalink.

3 Responses to Bunkerpraat

 1. Nadin schreef:

  Gatverdamme zeg wat een rotzakken! Kan me goed voorstellen dat de stoom uit je oren kwam zeg. Ik ben er heilig van overtuigd dat boontje altijd om zijn loontje komt…vroeg of laat en je weet wat ze zeggen toch; gestolen goed gedijt niet 😉

 2. Erica schreef:

  Lieve vissers,
  Wat een #$%*&# streek!
  Hopelijk gaat de politie tot actie over en komen jullie spullen weer “boven water”.
  Groetjes Erica

  • Rudi za Erica schreef:

   Ha Eer, nou die rare tekentjes van je toetsenbord zijn wel van toepassing. De stoom kwam uit mijn oren toen ik doorkreeg dat er bb-motoren en hengels waren gestolen. Af en toe best lastig zonder motor op de Donau, want er staat soms een flinke stroming. De lasbuurman is al eens aangespoeld op een plek waar hij niet wilde zijn, hiha. Heb hem geholpen door te water te gaan en zijn boot te duwen! xx all the best, Rudi

Reacties zijn gesloten.