Surdukse hittegolf

Wekenlang is het in Surduk al 33 graden of meer.  Vrijdag zakt de temperatuur naar 26 graden. Een diepterecord, haha. En daarna schieten we weer door naar de 33 graden of meer. Marija i Rudi werken volgens het tropenrooster en sturen zelfs Svet naar huis. Omdat het te warm is om in de moestuin te werken. Vriend Slob meldt 38 graden in de schaduw! We lijden heel vrolijk aan SHD, het Surdukse Hittegolf Dagen-syndroom.

Je kunt weer op de houten bank zitten zonder splinters in je achterste op te lopen. Vandaag schuren en opnieuw lakken. Marija is er helemaal klaar voor om dat werkje aan te pakken. He? Het regent opeens, loodrecht uit de hemel, terwijl het zonnetje staat te branden!

MiR is bezig met de restauratie van het houten buitenmeubilair. Zo’n acht jaar geleden van de oude balken van het dak van ons huis gemaakt. Puur hergebruik.

Nu vallen er gaten in. Mierenfamilies hebben er al jaren een vrolijk leven in. En elke dag ligt er een flinke hoop zaagsel op de grond.

We vervangen nu de meest slechte balken van de tafel en de bank. En die balken komen van een bouwplaats een kilometer verderop. Gratis gekregen van de opzichter.

De tegels van het dakterras voegen we opnieuw. Er zijn in de loop der jaren wat scheuren in gekomen. Daardoor sijpelt regenwater onder de tegels en ’s winters vriest ook de tegellijm en het beton kapot. Donderdag regen en onweer, aldus het weerbericht. Dus vandaag zorgen we ervoor dat het terras er weer waterdicht bij ligt. Hoppa, aan het werk!

Na de restauratie van de houten bank vouwt Marija zich dubbel. In de ton waarin normaal gesproken de druiven gisten. En de buitendouche geeft bloedheet water. Heerlijk!!!!!

Verder veel siësta houden, en vooral met beleid werken. Want voordat je het weet, zie je allemaal zwarte vlekken voor je ogen. Van de inspanning en dat tegen de hitte vechtende lichaam.
Gisteravond onze vrienden RaVec, ietsje verderop, opgezocht. Ze hebben vrienden uit Holland op bezoek. Heel gezellig.

Maar de terugweg op de fiets is een feest voor de muggen. Als het schemert, vallen ze je aan. Ook al probeer je 40 km per uur te halen met een paar heerlijke rakija’s op.

Suikermais en abrikozen, die oranje vruchten in de boom, doen het erg goed. Marija geeft elke dag water. De grond is kurkdroog, maar bij MiR ziet het er groen en gezond uit! Mmmmm, die tomaten die nu rijp zijn!

Eigenlijk is het hier nooit saai. Misschien dat Marija er iets anders over denkt, want die sproeit heel trouw elke dag 2,5 uur lang de moestuin en het gras voor en achter! En die muggen zijn dan opnieuw feest aan het vieren.
Servië is een heel mooi land, maar oef die vliegende krengen!

Zijn onze Amsterdamse kumovi al op vakantie? In hun brandweerauto.
Verder wensen Marija i Rudi iedereen een hele fijne zomer en een fantastische vakantie onder het motto:
‘ADHD weg ermee, lijdt vrolijk mee aan SHD!’ Het is niet voor niks vakantie, toch?!


Uit de Groene Vakantie Encyclopie:
SHD ook wel Surdukse Hittegolf Dagen-syndroom genoemd: een genoeglijke, edoch afmattende toestand van lichaam en geest die enkele weken kan duren en waartegen geen verzet meer mogelijk is. Door MiR ontdekt en voor het eerst waargenomen in Surduk/Servië
Dit bericht is geplaatst in Surduk. Bookmark de permalink.

1 Response to Surdukse hittegolf

  1. Annette schreef:

    lieve MIR,
    willen jullie wat regen van ons uit Alstaette? We hebben genoeg om het ruimschoots met jullie te delen!!!
    verzopen zus Annette

Reacties zijn gesloten.