Beton storten met Marija

Marija is bezig met het repareren van het bruine houten hek. Dat staat op instorten. Maar dat gaat niet zo maar. Het is zwaar werk. Wat te denken van het uitgraven van verrotte steunbalken en daarna het storten van beton? Ja ja, beton storten.

Marija haalt uit de schuur een paar flinke scheppen zand. Dat gaat in een ton, waarin ze ook cement en water mengt. Als dat mengen klaar is dan stort ze die prut in het gat dat ze heeft uitgehakt en uitgebeiteld.

Na beton-zwemmen ben ik heerlijk afgespoeld door Marija onder haar buitendouche. Mmmmm! © Rucko

Net voordat ze de metalen paal dertig centimeter diep in het natte beton wil duwen, komt er iets wild naar boven worstelen. Blub, blub. Sjloef, sljoef.
Ze schrikt zich rot. Huh? Eerst een paar zwemvliezen, dan een koppie en dan helemaal. Het is een rugstreeppad. Volledig onder het natte beton! Net als Kevin in de film ‘A fish Called Wanda’.

Marija pakt zonder aarzeling de beton-pad op en spoelt hem gelijk af onder de buitendouche. En daarna zet ze hem terug in de natuur. Ietwat verstoord, maar toch gelukkig, zullen we maar zeggen.

En ja, rugstreeppadden leven graag in fijn zand. Zo lezen we op internet. En laten we dat nou in een grote berg in de schuur hebben opgeslagen. Voor betonwerkzaamheden. Wisten wij veel!

Dit is deel 1 van de cursus Beton Storten Met Marija

Dit bericht is geplaatst in Klussen, Surduk. Bookmark de permalink.