Tweeduizend12

Hoe optimistisch of hoe pessimistisch zijn mensen over de vooruitzichten in het nieuwe jaar 2012? Het Franse dagblad ‘Le Parisien’ heeft een onderzoek laten uitvoeren in het vierde kwartaal van 2011.
‘Građani Srbije šesti u svetu na listi pesimista!’ zegt de Servische krant ‘Blic’[Blic].

Zo somber kun je zijn -Nederland verloor van Spanje, voetbal WK 2010-

Inwoners van Servië staan op de zesde plaats van de lijst ‘Pessimisten op Aarde’. En de Fransen zijn wereldkampioen in deze nog niet Olympische sport!

O, o, de somberste mensen wonen in Europa. Frankrijk dus met de gouden plak. Daarna volgt Ierland somber met zilver. België en Oostenrijk bezetten een nog somberder gedeelde bronzen plek. Naast het podium staan somber Bosnië-Herzegovina, Servië, Oekraïne, Spanje en Duitsland.

De Vrolijkerds der Aarde wonen in Azië en Afrika. Wereldkampioen ‘Vrolijk 2012’ is Nigeria! Gevolgd door Vietnam, Ghana, Oezbekistan, Zuid Soedan, Tunesië en Kameroen. Van sommige van deze landen kunnen we ons niet eens voorstellen dat je er vrolijk door het leven kunt gaan, zelfs niet in 2012.

We hebben ons wild gezocht op internet om het complete onderzoek te bekijken. Helaas, niet kunnen vinden. Jammer, want we willen ook graag weten hoe het, volgens dat onderzoek, met het Pessimisme of Optimisme van Hollanders is gesteld.
Het Nederlandse CBS laat daar wel iets over zien door het Consumentenvertrouwen te onderzoeken.

We leiden uit een CBS-grafiekje voor het Consumentenvertrouwen af dat Holland op de 9e plaats van de Pessimisten op Aarde staat, net voor oosterbuur Duitsland. Duitsers zijn dus iets minder pessimistisch dan Hollanders. Dat komt misschien omdat zij nu al weten dat zij in 2012 Europees kampioen voetbal worden door met 3-1 van Holland te winnen.

Zo Vrolijk kun je zijn als je de gouden plak Stoken wint

Er zijn 51 landen in het onderzoek betrokken. Wat we niet weten is of Brazilianen meededen aan dit jaarlijks terugkerende onderzoek. Als dat wel zo is, dan zouden zij vast en zeker ‘Wereldkampioen Vrolijk 2012’ zijn geworden. Die economie groeit namelijk met zo’n 9% per jaar!
Europese luchthavens zitten vol mensen met een enkele reis Brazilië. Voor altijd sambavoetbal, voor altijd Carnaval. En salsa swingend naar je werk.

Wie wil er nou nog deel uitmaken van de Europese Unie? Servië? Ik zou me nog maar eens achter mijn oren krabben, als ik Serviër was. Trouwens, ook als Hollander!
Wij wensen alle lezers in ieder geval een gelukkig en gezond tweeduizend12 toe! En van die 9e plek ‘Somberen der Aarde’ komen we ook wel af. Daar moeten we maar een beetje ‘luchtig’ mee om gaan.
Hoe gaat ie? ‘Luchtig!’

Dit bericht is geplaatst in Holland, Mijmeringen, Servie. Bookmark de permalink.