Alles aan kant

Fantastisch nazomertje tijdens het stoken

Alle ‘trop’ is gestookt. De laatste ronde is met de Maliraj-druiven. Er komen twee mooie ketels met loza uit, pittige pruimensap. Prva liga.

En de Maliraj-familie heeft het helemaal zelf gedaan! Onder enthousiasmerende leiding van ons aller topstookster Marija.
Hulde ook voor Slobo. Hij kon met loza verleid worden, om samen met Rudi aan een tafeltje in het zonnetje te zitten. En zich niet met het stookproces te bemoeien.
Nou ja, verleiden met loza is geen kunst. Maar je handen in je broekzakken houden en niks doen wel. Want Slobo is onze meester-stoker en geeft niet gauw iets uit handen.

Maliraj en Sammie hebben het stookproces 'pod kontrolom'

Vorig jaar om deze tijd stond er een sneeuwstorm, toen we met Maliraj aan het stoken waren. Dit jaar schijnt het zonnetje weldadig. En nu is het stookseizoen alweer gesloten.
We kijken terug op mooie opbrengsten, ondanks de relatief slechte zomer voor druiven en ander fruit.

Ons bootje ligt nu in de voortuin. Samen met de lasbuurman uit het water gehaald. Dat betekent, dat vissen vanaf de oever moet gebeuren. Maar de laatste twee dagen valt er nauwelijks wat te vangen. De snoek en de snoekbaars zijn naar elders vertrokken.

Tja, de moestuin ligt er ook winterklaar bij. De abrikozenbomen zijn ook al gesnoeid. Vandaag alleen nog de duniya doen, de kweeperenboom.

Dat is weemoed, je boot in de voortuin

Het weer is prachtig. Gisteren in T-shirt aan het werk, 20 graden. Wat een nazomer hebben we. Heerlijk.
Maar de komende vier, vijf dagen gaat het flink waaien. Uit het zuidoosten. De košava, die drukkende oosterstorm komt er dus aan.
Maar alles is aan kant. En de Danny rijdt met winterbanden. En er staan kilo’s hondenvoer klaar. Voor Meda.

Dit bericht is geplaatst in Stoken, Vissen. Bookmark de permalink.