Tandarts op de Balkan

Onze Hollandse vriendin,  is tandarts. In Holland. Ze houdt van de Balkan. Ze houdt van de mensen daar. En als ze merkt dat er voor hen geen tandartszorg bestaat, dan zet ze zich in om dat voor elkaar te krijgen. Bijvoorbeeld voor kinderen met een handicap.

Hollandse tandartshulp op de Balkan. Van de gulle giften een behandelkamer ingericht! Plakband is overal goed voor

We hebben bewondering voor haar doorzettingsvermogen. Want ga er maar aanstaan om voor de projecten van de Stichting Balkan Dental Help geld en tandartsmateriaal in te zamelen. En om dat allemaal ook nog eens op de plek van bestemming te krijgen. Bijvoorbeeld hoog in de bergen, in Montenegro. Via weggetjes die niet goed begaanbaar zijn als het regent. Dan moet je wachten op goed weer.

De Stichting kan nog steeds hulp gebruiken. Tandartsmateriaal en geld.

Het loopt nu zo’n beetje tegen het eind van 2010. En dan gaan wij mensen een beetje nadenken over het afgelopen jaar. Wat is er goed gegaan, wat niet.
We hebben misschien nog wat geld over, dat we aan een goed doel willen geven?
Nou, lieve mensen, we bevelen jullie de Stichting Balkan Dental Help aan. En de gift, groot of klein, is ook nog eens aftrekbaar voor de belastingen.

Over tandartsen gesproken. Rudi is bang van tandartsen. Maar niet van tandarts Simeon. Rudi’s Amsterdamse tandarts in bange dagen.
Na een flinke sanering, krijgt hij de opdracht mee om in Servië zijn tanden en kiezen goed te onderhouden. Om ze om de drie maanden te laten ontdoen van tandsteen.

Oei, die drie maanden termijn is al ruimschoots voorbij en nog steeds heeft Rudi niet de moed gehad om een tandarts in de omgeving van Surduk te bellen.

Maar er is druk. Onzichtbare psychische druk vanuit Amsterdam. Want wat wil het geval? Tandarts Simeon komt binnenkort naar Surduk om de Malirajdruiven te stoken.
En dan kun je toch niet tegen hem zeggen dat je nog steeds geen tandartsbehandeling in Servië hebt geregeld. Nee toch?

Dus zijn Marija en Rudi gisteren samen naar een tandarts gegaan, in Banovci. Dezelfde tandarts, die een paar weken geleden zijn gebroken plaatje provisorisch heeft gerepareerd.

Servische tandarts Marija uit Banovci met een opgeluchte Hollands-Surdukse Rudi

En als bewijs voor Amsterdamse-Servische tandarts Simeon hier de foto!

Voor meer informatie en het bankrekeningnummer klik je op Stichting Balkan Dental Help

Dit bericht is geplaatst in Servie. Bookmark de permalink.