MiR-team op stoom

MiR is weer bij de kuma om aan het hek te werken. Om acht uur in de ochtend staan we in haar tuin.
Blijkt ze nog in bed te liggen. Niet zo gek als je een deel van de nacht gezellig pratend en drinkend hebt doorgebracht.

Geen probleem. We krijgen van haar, gekleed in pyjama, de sleutel van het huisje. Daar liggen alle palen opgeslagen.

Rudi is meer van één paal per dag. Marija ziet meer in het nu in één keer afmaken van het karwei. Kortom, daar moet het MiR-team even uit zien te komen.

Een lid van het MiR-team in actie  De negende en laatste paal ligt nog in het gras. Die krijg je er niet in door alleen maar na te denken, Rutsko!

Er is wat voor te zeggen om de klus nu af te maken. We naderen immers zo’n beetje het einde van de tweede fase. Nog vier palen te gaan.

De eerste fase bestaat uit het plaatsen van het hek met de palen die daarbij horen. De tweede houdt in dat we de overige palen in beton storten. En de derde fase is het plaatsen van het geplastificeerde gaas.

Wel een beetje serieus werken, maat!  Majstor Rutsko in volle actie. We zijn toch wel een beetje serieus bezig?

We hebben trouwens gisteren fout gemeten. En een paal teveel in beton gestort.
Het gevolg daarvan is dat Rudi een extra paal moet maken. Zagen en lassen.
En dat Marija er twee maal met grondverf tegenaan moet en ook nog een witte laklaag moet aanbrengen.

Wat er fout ging? Als je ongeveer 10 meter hebt en je wilt er drie palen in kwijt en er staat al een hoekpaal, moet je voor de onderlinge afstand dan door drie delen of door vier?

Vandaag staan ze er allemaal in. En wat blijkt? Die extra paal is echt wel nodig om het gaas straks voldoende steun te geven.
Het MiR-team is dus heel tevreden met het einde van fase twee.

Svet verwoest het toilethuisje in de tuin  De Hulk slaat toe. Met een paar beuken van haar blote handen, verwoest Svet haar oude toiletschuur

Trouwens Svet ook. Die raakt geïnspireerd door ons werk aan de omheining. Opeens horen we namelijk een verschrikkelijk geraas.

Dat blijken de muren van een oude wc in de tuin te zijn. De muren, het dak, alles stort in. Dat doet Svet met blote handen. Ongelooflijk.

De stenen bikt ze af en gebruikt ze voor de muren van een nieuw onderkomen voor haar hond Bobi. Hoeft hij niet langer meer in een tochtige ton te schuilen tegen de regen.

Het staat allemaal redelijk recht We maken hulpconstructies om de paal te ondersteunen. Daarna stort Marija de šljunak, cement met grint, in het gat

Misschien morgen of overmorgen plaatsen we het gaas. En gelukkig gaat de lasbuurman met ons mee. Fantastisch. Hij weet hoe je dat het beste moet doen.

Bobi! We liggen helemaal op stoom!

Dit bericht is geplaatst in Klussen. Bookmark de permalink.