Werk aan de winkel

Hele warme dagen hebben we hier. We gaan jullie niet jaloers maken, maar we hebben de korte broek uit de kast gehaald!

Raar is, dat de weersvoorspelling in de rechterzijbalk van de site voor vandaag noordenwind aangeeft. Hij komt in werkelijkheid uit het oosten.
En zojuist zegt weeronline dat het gaat regenen vandaag. We hopen dat die voorspelling ook niet klopt.

Omdat het flink waait, gaan we vanochtend niet vissen. We stellen het uit tot eind van de middag. Als de wind hopelijk is gaan liggen. Je wordt anders flink door elkaar geschud in het bootje.

Het tuinhek heeft Marija weer helemaal in de sandolin gezet  Twee keer ge-tjet

Marija is aan het verven geslagen. Zij heeft het tuinhek voor de tweede keer in de sandolin gezet. Een verfsoort die diep in het hout dringt.

En rond de bonen in de moestuin heeft ze prachtige kanaaltjes gegraven. Voor de bewatering. Want bonenbloemetjes houden er niet zo van om van bovenaf nat te worden.

Kanalen voor de bewatering  Kanalen voor de bewatering. Lijkt wel een Indische dessa

Rudi heeft de keukendeur gerepareerd. Die kon vanaf onze aankomst niet meer dicht en ook niet op slot. Hij klemt, omdat het jonge hout van de deur nog werkt. Het slot blijkt vanaf de buitenkant niet meer te werken.

Geen nood. Terwijl de lasbuurman een boei maakt voor het anker van zijn boot (van een oud expansievat voor de cv), is Rudi met een guts, een hamer, een vijl en een schroefboor in de weer.

Stille getuigen van arbeid  WD40 kruipolie is overal goed voor. Maar niet in je eten!

En natuurlijk met die onvermijdelijke WD40. Wat een uitvinding is die spuitolie toch! Daar maak je alles toegankelijk mee. Ook de buitenkant van het slot van de keukendeur.

Voor de randen van de keukendeur gebruikt hij zeep. En ziedaar: alles werkt weer naar volle tevredenheid. Even melden bij de lasbuurman (je moet een beetje aan je imago werken hier) en een kusje ontvangen van Marija. Voor gedane arbeid.

En dan is het tijd voor een koel, wit wijntje. De eerste die Marija dit jaar drinkt.
Ze heeft hem zelf gemaakt. Uit eigen wijngaard dus. Van een buurSerf, die een flesje van haar had gekregen, hoort ze dat hij nog nooit zulke heerlijke, heldere wijn heeft gedronken. Hij wil het ook leren, zegt hij.

Marija is zo trots als een pauw. Want met deze wijn is helemaal niet gesjoemeld. Alles is puur natuur. Geen toevoegingen. Alles heeft ze met toewijding en eerbied van de natuur in de fles gekregen. Svaka ti čast, Maro!

Naschrift: Marija zegt dat die kanalen voor komkommerplantjes zijn. Dus dat het helemaal geen bonenplantjes zijn!

Dit bericht is geplaatst in Klussen, Moestuin. Bookmark de permalink.