Bel-me-niet

Telefoon met kiesschijf  De telefoon gaat. Ruud zet zijn gitaar in de hoek en gaat met tegenzin naar het apparaat.

Meestal rinkelt dat ding heel kort. Dus als je de hoorn in je hand neemt, wordt in een fractie van een seconde de verbinding verbroken. Dat weet je niet, dus je zegt “Goeieavond, met Ruud S.”

Je doet dat voor Jan-met de-korte-achternaam en je bent ook nog eens voor niets gestopt met een heerlijke bezigheid, namelijk muziek maken.
Flinke ergernis, die overigens nergens toe leidt. Wees nou maar rustig, flitst het door zijn hoofd. En binnensmonds mompelt hij iets wat niet netjes is.

Telefoon met kiesschijf  Maar deze keer is hij er snel bij en zegt, met tegenzin, zijn naam. “Met Ruud S.”
Vraagt de mannenstem “Spreek ik met de heer of mevrouw T.?”

Kijk, dit is een flinke voedingsbodem voor een aanstormende ergernis. Je zegt je naam, maar daar neemt de andere kant blijkbaar geen genoegen mee. Je neemt bovendien aan, dat de beller in staat is om te horen dat er een man aan de andere kant van de lijn is. Dus “Spreek ik met mevrouw T.?” is al helemaal verkeerd.

Bij “Spreek ik met de heer T.?” kan nog sprake zijn van een verzachtende omstandigheid. We vergissen ons allemaal wel eens een keertje. Iedereen heeft recht op een seniorenmoment per dag, nietwaar.

Telefoon met kiesschijf  De mannenstem vervolgt met “Is dit het adres W. te R?”
Het is niet zijn gewoonte, maar deze keer zegt Ruud afgemeten “Inderdaad”. En houdt vervolgens zijn mond en wacht op de dingen die komen gaan.
Tussen haakjes: het gemene is, dat hij mevrouw T. heel goed kent.
Goed geraden! Dat is Marijke/Marija.

“Mag ik u wijzen op goedkoper bellen? Ik ben de heer die-en-die van bedrijf zus-en-zo. U belt toch met een vaste lijn van KPN?”

Telefoon met kiesschijf  De tsunami aan ergernissen is nu niet meer te stuiten. Ruud heeft het helemaal gehad met de beller.
Zo’n opportunist, die het niet uitmaakt wie hij aan de lijn heeft. Als het adres maar klopt.
En dan het gevoel dat hij meer van jou weet, dan jij van hem. U heeft toch een vaste lijn van KPN! U woont toch daar-en-daar!
Krijg nou toch tandjes, zeggen we dan.

Telefoon met kiesschijf  “Nee, dat wil ik niet. Ik ben heel gelukkig met mijn telefoonverbinding.”
“Stoor ik u? Sorry, dat had ik u eerder moeten vragen.”
“Ja, eigenlijk wel heel erg”.
“Ik hoor aan u, dat u vaker wordt benaderd door telemarketeers. Mag ik u dan wijzen op het Bel-me-niet-register?” Ruud ontspant ogenblikkelijk.

www.bel-me-niet.nl  Sinds 1 okt. 2009

Dat is interessant. Gisteren heeft Marijke, mevrouw T. dus, zich in dat register laten inschrijven. Telefonisch [maar het kan ook via internet; zie onderaan]
Ze wordt, als het allemaal goed gaat, nooit meer door mannetjes en vrouwtjes rond etenstijd, of erger nog, gebeld om iets te kopen.

En dan. De volgende dag wordt er toch gebeld. Met de vraag “Spreek ik met de heer of mevrouw T.?”

Nou, mevrouw T. mag sinds gisteren al helemaal niet meer gebeld worden, want daar is dat wettelijke register toch voor? En de naam Ruud S. lijkt in de verste verte niet op de heer T.

Telefoon met kiesschijf  Ruud heeft zich zojuist via internet geregistreerd. Worden we morgen misschien wel gebeld, omdat het wel eens niet goed gaat.
“Spreek ik met de heer of mevrouw S. of met de heer of mevrouw T?”
“Nou het maakt eigenlijk niet zo uit wie u bent. U woont toch op adres W. te R? We hebben een leuke aanbieding voor u!”

Vuilnisman, mag die telefoon ook mee?

—————————————————————————————————————

Actietip: Geef je op bij het Bel-me-niet register door erop te klikken met je muis. Meer dan 3,5 miljoen mensen met aanleg voor tsunami’s zijn ons al voor geweest [stand op 30/11/09]

Dit bericht is geplaatst in Mijmeringen. Bookmark de permalink.

2 Responses to Bel-me-niet

  1. Mir za Michel schreef:

    Dank je voor je steun. Het lijkt nu al te werken.
    Er zijn meer mensen die ons hebben verteld, zich te hebben aangemeld, omdat ze die telefoontjes om iets te kopen zat zijn.
    Jammer voor mijn neefje, want die is zo’n belcentrum aan het reorganiseren…

  2. Michel schreef:

    Heb ik ook gedaan, maar kan wel eventjes duren tot het effectief is. Tot die tijd; houd moed!

Reacties zijn gesloten.