Herfst in ons hoofd

Een paar dagen lang hebben we geen webverhaaltjes geschreven. Dat heeft twee redenen.
De eerste is, dat ons internet is uitgevallen. De centrale mast in de stad Inđija was onklaar geraakt door zwaar onweer. En de dag erna was het ook nog slecht weer, dus erin klimmen en repareren zat er niet in.

De tweede is, dat de oproep om ons te schrijven waarom jullie lezers “groeten uit Surduk” lezen, nauwelijks reacties heeft opgeleverd.

Daardoor werd het herfst in ons hoofd. Somber dus. Geen zin om nog wat te schrijven. En het was hier ook nog eens van de ene op de andere dag heel erg koud. En boven, waar de computer staat, hebben we geen verwarming. Brrrr.

Stroom is uitgevallen; urenlang  Stroomuitval

En de stroom is uren uitgevallen. En onze boot was helemaal volgelopen met flinke golven Donauwater. En het waaide ook nog eens heel hard.
De gevoelstemperatuur daalde naar ongeveer 3 graden. En die in ons hoofd dus ook.

Er moet toch iemand foto’s maken?  Gevolg hoge golven

Geen idee waarom lezers niet reageren op de oproep die we via katertje Bennie, onze jongste lezer, hebben gedaan. Dat hadden we niet verwacht.

Marija is de centrale verwarming  Brrr. Kachel moet aan

We schrijven trouw. Dan is er de hele week iets te lezen over ons wel en wee in Surduk. En af en toe over dingen die in Servië gebeuren.
Gewoon, omdat we ons ambassadeurs van Servië voelen. Omdat we iets van onze genegenheid voor dit land met mensen in Holland willen delen.

Nou is klagen doorgaans geen beste stimulans. Je blijft namelijk hangen in negatieve gedachten. Het is wel een eigenschap van Rotterdammers. En van Serven. Dus we krijgen het hier driedubbel voor onze kiezen, want het is ook nog eens echt herfst.

Guur weer en harde wind  Het is echt herfst

Maar: we hebben tot nu toe 374 webverhaaltjes geschreven. En de lezers stuurden ons 323 reacties. En we hebben 1.919 foto’s op onze fotopagina gezet. En die zijn 6.261 keer bekeken.
Dat is toch allemaal heel mooi.

Zo, dat is er uit. We hebben het van ons afgeschreven. Het zonnetje schijnt weer. En dat is echt waar.

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Mijmeringen. Bookmark de permalink.

10 Responses to Herfst in ons hoofd

 1. MiR za Karin schreef:

  Hoi Karin, oh, oh, mis je ons zo? Maar nog niet zo erg, anders was je afgelopen zomer, toen je in Boedapest was, wel doorgestoomd naar Surduk. Haha. Misschien wel beter zo.

  Bedankt, Ka, voor je reactie. We gaan door hoor met schrijven.
  Hoe is je nieuwe onderdak?
  Tot gauw,
  liefs van
  MiR

 2. MiR za David Jan schreef:

  We lopen weer met ons koppie omhoog. Tja, die herfst. Dat hebben we anders nooit …
  Maar deze keer wel. En het weer is ons ook goed gezind. Twee prachtige dagen, qua temperatuur. Heerlijk.

  Nu nog die snoeken, DJ. Ze willen maar niet bijten de laatste dagen. Bijna niemand om ons heen vangt ze, terwijl het er wel het jaargetijde voor is.
  Maar herfstig worden we er niet meer van. Ook vanwege je aardige reactie. We gaan dus door met schrijven.
  Groetjes en tot ziens,
  MiR

 3. MiR za Luka schreef:

  Ha Luka,

  Surduk he? En schrijven over Surduk maakt je leven draaglijk?! Als het er zo voorstaat, dan gaan we door met schrijven hoor! We zien het voor ons: even een dipje, de scalpel even opzij leggen, groetenuitsurduk spotten en opet sam srećan. Als het ondertussen maar goed is gegaan met je patiënt!

  We blijven op je wachten, 1 nov. Want we willen heel graag de geurende “trop” van druiven met je stoken die bij ons in de garage staat. Volgens Slobo wordt het een bijzonder loza-jaar. En hij is helemaal weg van onze gezamenlijke stookinstallatie.

  Alle liefs voor jullie en knuffels,
  van MiR

 4. MiR za Kosta schreef:

  We zijn heel blij met je bericht. En, beste Kosta, we gaan door hoor met schrijven. Jij en anderen hebben ons er weer helemaal bovenop geholpen. Dank je wel.

 5. Help MiR de Herfst Door Club schreef:

  We hebben nieuwe leden!
  En die verwelkomen we met heel veel warmte!
  En een nieuw initiatief is geboren: MiR Help Ons de Herfst Door!! Prachtig plan, en we weten zeker dat jullie, onze lieve MiR, ons daar mee kunnen helpen! Er hebben al heel wat verslaafden (nieuwe leden) een reactie gestuurd, dat houdt voor jullie de druk op de ketel dat wij nieuwe verhalen eisen!
  Wij hopen daarom dat jullie de druk aan kunnen en veel avonturen beleven daar in het prachtige Surduk, want een Help MiR Ontstressen Club zit er niet in! 🙂

  Heel veel liefs namens ons clubje en we hopen dat jullie ons nieuwe initiatief in volle overgave zullen accepteren!

 6. Kosta schreef:

  Ik lees jullie weblog nu een paar weken. Ik wist simpelweg het bestaan ervan niet daarvoor. Via RSS zie ik heel snel of er nieuwe verhaaltjes zijn geschreven. De verhaaltjes zijn gewoon leuk en daarom lees ik et graag. Ga vooral zo door!

 7. Luka schreef:

  de mensch is passief

  jullie hebben ons afhankelijk gemaakt van een constante stroom van berichten uit het mij zo geliefde surduk. Ik leef op als ik tijdens een drukke werkdag zie dat er wat nieuws staat, en neem dan even de rust om het te lezen.

  Ik geef toe dat ik de laatste dagen nogal geirriteerd was toen er de afgelopen dagen WEER geen nieuw bericht was…maar dat was verdorie niet de afspraak! stelletje..

  maar goed, ik kom tot inkeer,
  een concrete reden om te lezen heb ik niet, het is vrij compulsief denk ik. Maar goed, je vraagt een madeliefje ook niet waarom die zonlicht wil.

  dus:

  1.ik meld me hierbij aan als aspirant lid van de HMiRHDC
  2.ik voeg de daad bij het woord en kom jullie opzoeken 1 November in Surduk (of zijn jullie dan pleite?)

  N.B. blijf aljeblieft schrijven, het houdt ons leven hier draaglijk, help ook ons de herfst door.

 8. david jan schreef:

  Ja, die herfst hè… Kop op, vandaag is het weer mooi, hoewel nog koud. Ik lees groetenuitsurduk niet elke dag, maar wel vaak. Waarom? Omdat ik het leuk vind.

 9. Karin schreef:

  Hallo luitjes,

  Ik zie dat jullie willen weten waarom ik jullie berichtjes op de website lees. Nou, heel makkelijk, omdat ik jullie hier ook mis hoor!

  Het is nu koud en vies weer hier in Rotterdam en zie dat dat bij jullie ook zo is. Neem ook aan dat jullie weer hier komen overwinteren, en wanneer kan ik jullie hier verwachten?

  -xxx- en liefs, Kaatje.

 10. Help MiR de Herfst Door Club! schreef:

  Hallo lieve schatten,

  Als trouwelezyhhhhhhhhhhhhhhhhhtyyhhhhhhhhhhuy, oh dat was Bennie…. Nog een keer: Als trouwe lezers en natuurlijk grote persoonlijke fans willen we jullie toch even een extra zonnetje sturen. Jullie statistieken zijn echt fantastisch! Wij in Holland houden van statistieken, haha! Maar die van jullie zijn puur en echt. We weten zeker dat de trouwe lezers, dan wel stiekem, zeer genieten van de prachtige sfeerverhalen en achtergrond informatie over Servië. Uit de 323 reacties die zijn geplaatst zijn toch ook hele mooie ontmoetingen en contacten gevolgd! Laat groetenuitsurduk.nl NIET stoppen is ons advies, wij zijn verslaafd. En Bennieboy ook! Daarom ook ons spontane clubje, HMiRHDC (waarvan de volledige naam makkelijker te onthouden is). De Help MiR de Herfst Door Club bestaat nu uit 2 mensen die opkomen voor jullie welzijn en die waar nodig extra zonnetjes beschikbaar stellen,speciaal voor jullie (MiR) in de herfst. Wij vonden dat het nodig was om in actie te komen.
  Het is geen steunbetuiging, want gezien jullie statistieken 🙂 is dat niet nodig, maar meer een soort heerlijke slivovica (eigen stook) als je het echt heel erg koud hebt. Een warm hart.
  Bij deze….

  Onze club laat nog nieuwe leden toe.
  Inschrijving kan via deze website, plaats een reactie (warm hart voor MiR) in het gastenboek en je behoort tot de Club, kosteloos, voorwaardenloos, opzegtermijnloos, kleine lettertjes-loos, maar zeker te weten: GRANDIOOS!!

  Lieve schatten, zonder gein: wij genieten elke dag weer van jullie verhalen, en als er een paar dagen niet is geschreven zijn we in paniek.. haha. Kunnen we wel altijd nog ‘oude’ verhalen lezen! Super, we zouden de weblog als boek moeten binden….

  Kusjes van ons, en niet te vergeten heel veel liefs en warmte!

  LiMiB

Reacties zijn gesloten.