Roterdam

En maar denken dat Arie A. B. Taleb burgemeester is van Rotterdam. De eerste migrantenzoon en nog wel van Noordafrikaanse afkomst, die deze post bekleedt.
Omdat hij twee paspoorten heeft, zijn mensen in twee landen heel trots op hem. Dat zijn ze uit naam van “Wij Koningin B., bij de gratie G” en van “Wij Koning H., bij de gratie A”.

Het kan niet anders, dan dat er in Holland sprake is van een samenspanning in de media. Wat de pers vertelt, moet wel waar zijn. En zeker als de pers die boodschap keer op keer herhaalt. Zo werkt dat toch? En de Servische pers heeft er indertijd ook al een artikel aan gewijd.

Stadswapen van Rotterdam  bron: Rotterdam.nl

Dus is Arie A. B. T. burgemeester van Rotterdam. Houdt hij zich vooral bezig met veiligheid en integratie. Is hij voorstander van de “mosquito”. Dat is een zoemapparaatje dat aan een gevel hangt. Met een irritant geluid, dat alleen vervelende jongeren kunnen horen. Dus die hangen daar niet meer. Die nare jongeren, voor de goede orde.

Stadswapen van Surduk-Stara Pazova  bron:opstinastarapazova.org

Maar de lezers van “groeten uit Surduk” weten beter. Die zijn goed geïnformeerd. Arie is schone schijn.
In werkelijkheid is Rudi “onze eerste man in Roterdam”. Migrantenzoon uit het oude Nederlands-Indië.
En wil hij ook graag twee paspoorten, echt waar. Maar dat mag van “Wij Koningin B, bij de gratie G” niet. Is dat nou positieve discriminatie? Arie wel en Rudi niet?
Rudi’s vader zaliger heet ook Arie. Dus dat is een hele mooie naam.

Voelt hij zich veel veiliger in Belgrado en Novi Sad dan in Roterdam. Hoort hij als hangoudere aan de Donau de “mosquito” toch niet. Dus van hem mogen ze weg. Die “mosquito’s”, die nare muggen, voor de goede orde.

Vroegen ze aan de Servisch-Kroatische grens waar hij zich van in leven houdt.  Je denkt “gradonačelnik Roterdama sam”, maar je zegt iets over vroeg en pensioen. En dat dit met een instemmend knikje van de glimlachende douanier werd begroet.

Burgmeester van Roterdam    Met de groeten uit Surduk

Vreemd eigenlijk dat TNT Post het poststuk retour heeft gestuurd. Met als reden “onvolledig adres”. Krijg nou toch tandjes! Vollediger kan niet: Burgemeester van … Roterdam.

Dan maar de verzekeringsmaatschappij zo ver krijgen, dat ze het goede adres in Surduk op de polis schrijven. Maar daar is onze tussenpersoon, via het hoofdkantoor in Wenen en Belgrado, pas een jaartje mee bezig…

Dit bericht is geplaatst in Mijmeringen, Politiek. Bookmark de permalink.

2 Responses to Roterdam

 1. MiR za Ellen schreef:

  Leuk dat je tijd hebt om webverhaaltjes te lezen en te schrijven. Als je zo bent ingepakt op de fiets, dan herkent niemand je toch? Of staat je naam achter op je regenpak? Vidimo se, tot gauw xx+pootje MiR

 2. Ellen schreef:

  Hihi Arie A.B.T .. geweldig. Hoe verzin je het? Nou bij gratie G. heet ik de nieuwe burgemeester van Roterdam van harte welkom in Surduk!

  Wat is het warm bij jullie zeg! Zeker het zwembad weer geïnstalleerd? Hier is het herfstig…Moet weer met zon raar regenpak op de fiets naar mijn werk. Hoop altijd dat niemand mij herkent dan.

  Dag lieverds, tot gauw 🙂
  El

Reacties zijn gesloten.