Oh Oh 2 seconden

Met een flinke dreun valt een grote pan met grote oren, vol met water, in onze gootsteenbak. ‘Een oor is van het randje van de gootsteen gegleden’, roept Marija. ‘Niks aan de hand’. En omdat ze toch weer last van buikloop heeft, gaat ze even in bed liggen. Niks aan de hand…?

Rudi ziet water onder het keukenblok vandaan komen. Met bruine aangekoekte rommel. Huh, heeft Marija dit gewoon zo achter gelaten? Dat is niks voor haar. Maar met buikkrampen weet je het maar nooit.

In het halfdonker van het gootsteenkastje is te zien dat de aansluiting tussen de gootsteenbak en de afvoer los ligt. Die is er gewoon afgefloept. Hoe dat kan? Geen idee.

Ook als je het wel weet, is het effect hetzelfde: er ligt een flinke puinhoop aan water en aangekoekte troep op de keukenvloer. Als kleinzoonlief nu in Surduk zou zijn, dan zou hij ogenblikkelijk uitroepen ‘Puinhoop, opa!’ Die gedachte tovert gelijk een glimlach op Rudi’s gezicht.

Dweilen, dweilen, dweilen. Dat lukt. Met een beetje Ajax, net als in Rotterdam ook in Servië bekend als schoonmaakmiddel. Dan ruikt het wat aangenamer.
Met een hoofdlamp op inspecteert Rudi de situatie. Er lijkt een klein scheurtje in het plastic van het afvoerpijpje te zitten. Voor de rest is het een kwestie van weer in elkaar schuiven van de onderdelen en vastdraaien.

Plastic, scheurtje? Yes, met 2 seconden lijm repareer je alles. Het dopje van het tubetje gaat er wat moeilijk af, maar het lukt. Met duim en wijsvinger even lichtjes knijpen en op het scheurtje smeren. Dat had je gedacht!

Met heet water en voorzichtig aan mijn vel trekken komt de 2 seconden lijmtube los. Nooit geweten dat je vel zo ver kan uitrekken

Ogenblikkelijk kan Rudi door hevig tranende ogen nauwelijks nog wat zien. Dit is niet normaal, zoiets nog nooit meegemaakt.

Het lukt toch om het scheurtje dicht te smeren. Mooi zo!

Helemaal niet mooi als Rudi het tubetje niet meer tussen zijn duim en wijsvinger los krijgt!

Blijkbaar zit er in die tube ook een scheur! Op en tussen vingers en duim zit nu verse 2 seconden lijm. En die doet wat hij belooft: met 2 seconden zit hij muurvast.

 • Eerste flitsende gedachte
  het gaat me toch niet gebeuren dat ik met die vastgeplakte tube aan mijn hand straks naar bed moet?
 • Tweede flitsende gedachte
  krijg ik die lijmtube nog wel los en vooral hoe? Met een scherp mesje of zo? Op dit uur van de avond krijg ik geen dokter te pakken. Zo kan ik geen gitaar spelen.

Marija merkt van dit alles helemaal niets. Die ligt gestrekt te bed. Doet een spelletje op haar tablet. Als ze het verhaal hoort, zegt ze ‘o, lag er water dan? Je bent wel erg rustig gebleven na die 2 seconden’.

Voortaan gebruik ik plastic handschoenen!

Dit bericht is geplaatst in Klussen, Surduk. Bookmark de permalink.

1 Response to Oh Oh 2 seconden

 1. Jardenna en Sylvain schreef:

  Je moet in het vervolg Wood Max van Bison gebruiken. Onze traptegel bij de voordeur hield het voor gezien en met dit spul was de reparatie een feit. Koop dit spul als je weer hier bent voor de volgende keer,

  veel gezondheid voor jullie en de rest van de familie,

  Jardenna en Sylvain

Reacties zijn gesloten.