Hoe ging dat ook alweer?

Het is tijd om het kampeerbedje uit te klappen. Want binnenkort komt kleinzoonlief logeren, met zijn mama.
Na drie dagen staat zijn bedje nog steeds scheef. Het wil maar niet lukken. Het was toch bodem induwen en dan de zijkanten omhoog trekken?

Zo stond het kampeerbedje erbij, drie jaar geleden in Rotterdam

Zo stond het kampeerbedje erbij, drie jaar geleden in Rotterdam

Het is ons al eens eerder overkomen. In Rotterdam. Via internet komt een gloednieuw kampeerbedje binnen. Voor het geval kleindochterlief komt logeren. Na drie dagen staat het er nog steeds treurig bij: we krijgen de zijkanten niet omhoog. Als we het ons goed herinneren, was er ook geen handleiding bij.
Met de hulp van dochterlief is het toen wel gelukt. En we onthouden: er zit een lusje in de bodem; dat is de truc om hem in en uit te klappen.

Drie jaar geleden kregen we in Surduk een berichtje van een Rotterdamse mede-flatbewoonster: mag ik jullie kampeerbedje lenen, want de kleine komt bij me logeren. Tuuuuuuuuuuuuuuurlijk, buurvrouw!
Horen we later dat ze het kampeerbedje met een andere buurvrouw in zijn geheel uit de flat heeft moeten sjouwen. Ze kregen het bedje niet ingeklapt.

Marija i Rudi weten dat je ‘in omgekeerde richting’ moet werken om het in te klappen. Maar dat advies helpt niet als je niet meer weet hoe je zo’n kampeerbedje uit moet klappen.

En ja hoor, de afgelopen dagen, in Surduk, was het weer raak. Na drie dagen worstelen, staat het kampeerbedje er wederom treurig bij. Zo langzamerhand is het een ‘Angstgegner’ aan het worden. Haha. Nou, die zijn er om verslagen te worden.

Dus Rudi loopt vastberaden naar de slaapkamer met ‘het-ziet-er-niet-uit’-kampeerbedje op de grond. Toch maar eerst even naar het toilet en o ja, eerst even een bakkie koffie. Rudi raakt op stoom, vastbesloten om dit kampeervarkentje te wassen.

Met toch wat gezonde tegenzin betreedt hij de slaapkamer, ziet het bedje treurig liggen, maar ontwaart ook op de stoel een boekje met de tekst ‘Good Night’. Dat blijkt de handleiding te zijn. Door Marija drie dagen geleden bij het uitpakken van het kampeerbedje daar neergelegd!

Zo staat het kampeerbedje er nu bij, na bestudering van de handleiding

Zo staat het kampeerbedje er nu bij, na bestudering van de handleiding

Marija’s wet is: ik lees nooit handleidingen; Rudi’s wet is: ik lees altijd van te voren een handleiding. Maar als je niet weet dat er eentje is, dan houdt het op, toch?
Handleiding gelezen, kampeerbedje staat er nu fier bij, in al zijn glorie. In zo’n 30 seconden. Hoera!

O ja, de truc: zet het ingeklapte bedje rechtop, pak de korte kanten en trek die omhoog, pak de lange kanten en trek ze omhoog en duw daarna de bodem (met dat lusje) naar beneden. Klaar!
Om het bedje in te klappen, trek je aan het lusje enzovoorts. Maar dat proberen we pas als de kleine weer terug is in zijn eigen bedje in Rotterdam.

Dit bericht is geplaatst in Surduk. Bookmark de permalink.