Suffig EK Voetbal 2016

Wie gaan we supporteren nu Holland Hup zich niet heeft geplaatst? En Servië ook niet.
België? Want dat speelde zo aantrekkelijk tijdens de voorrondes.
IJsland, want dat speelde zo aanstekelijk als team. Won twee keer van Holland.
Al 9 dagen duurt het Europees Voetbal Kampioenschap. We staan absoluut geen ‘kolo’ te dansen op de banken.
Je wilt toch op het puntje van je stoel zitten te wippen, prachtige acties zien, het uitschreeuwen van plezier vanwege iets heel moois?
Wat een suffig gebeuren. Sorry voetballiefhebbers, het is helemaal niks tot nu toe. OK, 10 minuten Italië-Zweden, ja de IJslanders met hun teamspirit

Marija vindt voetbal al helemaal niks. Rudi wil nog wel eens kijken ‘of het wat is.’ Maar om nou 90 minuten naar dat ‘heen en weer geschuif’ te loeren, nee daar is hij mee gestopt. Daardoor maakt hij niet mee dat Kroatië na 2-0 toch de wedstrijd uit handen geeft tegen Tsjechië. En dat er weer vuurwerkbommen in het stadion/op het veld zijn gegooid.

IJsland-EK2016webGisteren kwam op de Nederlandse tv het verlossende woord van een commentator: creatieve, attractieve voetballers die ‘een man kunnen passeren’ zijn een gevaar voor het team (want die lopen het risico om de bal aan de vijand kwijt te raken; Rudi).

Vanmiddag toch maar weer even naar de Belgen kijken. Misschien wordt het nog wat.
O ja, eerst de buurman helpen om zijn visboot in de Donau te leggen en nieuwe scharnieren in de deur van de bunker plaatsen.
O ja, Rudi gaat voor IJsland. En o ja, van Duitsland wordt hij ook vrolijk!

Dit bericht is geplaatst in Surduk. Bookmark de permalink.