Surduk feliciteert Nole

Terwijl majstori aan het dak van de veranda werken, kijkt MiR naar de finale mannen op Roland Garros.
Na een wat oninteressante partij tennis verslaat Nole tegenstander Meurie in vier sets. Bravo! Čestitamo ti, Nole!

Nole maakt er een potje van in de eerste set. Niet te geloven, strak van de spanning staat hij. Tja, voor de zoveelste keer kans om voor de eerste keer Parijs te winnen. We snappen het wel dat het rechterarmpje dan niet zo soepel door het leven wil. De geest blijkt altijd sterker dan het lichaam of is het andersom?

Roland-Garros_NolewebOpeens slaat hij toe, vanaf de tweede set maakt Meurie (we denken dat zijn moeder hem zo noemt) geen kans meer. Met overmacht maakt Nole zijn droom waar: voor de eerste keer in zijn glansrijke loopbaan Roland Garros winnen. Fantastisch, wat een emotie, ook bij MiR.

De majstori werken onverdroten door aan een stevigere constructie van de veranda. Er blijken wat draagbalken aan het rotten te zijn. Dat hadden we al een beetje in de gaten. Marija wat meer dan Rudi. Hij ziet haar regelmatig, zittend op onze veranda, naar boven kijken: zo van wanneer krijg ik zo’n dakpan op mijn bol?

Daar ligt het vernieuwde afdak van de veranda. Links van het rechter raam moet nog een stuk muur worden geverfd

Daar ligt het vernieuwde afdak van de veranda. Links van het rechter raam moet nog een stuk muur worden geverfd

Rudi heeft, voorafgaande aan de komst van de majstori, de fasada (de muur boven de veranda) geverfd. Dat het er weer fris uitziet. Maar op één plek kan hij niet met de ladder komen, omdat er een draagbalk van het afdak van de veranda in de weg staat.

Hij vraagt de volgende dag aan de majstor om die balk door te zagen. Want dan kan de ladder er staan. De majstor zegt dat hij straks dat stukje buitenmuur wel gaat verven. Hoera, zo begint Rudi’s dag heel erg goed.
Hvala, majstore!

Helaas, als de tennispartij van Nole is afgelopen liggen de nieuwe draagbalken, het geperste hout en de dakpanlatten al op de nieuwe constructie.

Oooooo? Moet ik het zelf verven? Vanaf dat schuine dak...?

Oooooo? Moet ik het zelf verven? Vanaf dat schuine dak…?

‘Uh, majstore, u doet toch dat stukkie muur afverven’, vraagt Marija.
‘Uh, nee, hoezo? Nee, dat heb ik niet gezegd. Wel dat Rudi nu makkelijk op het afdak kan staan om die muur af te verven’, antwoordt de majstor (beiden in het Servisch vanzelfsprekend).

‘Je moet toch wat aan je Servisch gaan doen’, zegt Marija tegen de verbaasd kijkende Rudi.
Dus de volgende ochtend dan maar het dak op om de verfklus te klaren. Da’s toch wat anders dan op een ladder staan…

Hoog bezoek tijdens Roland Garros. De Hollandse tv zegt: kijk, daar zit de beroemde actrice Hilary S. De Servische tv zegt: kijk, daar zit de burgemeester van Belgrado

Hoog bezoek tijdens de tennispartij van Nole-Meuri.
De Hollandse tv zegt: kijk, daar zit de beroemde actrice Hilary S.
De Servische tv zegt: kijk, daar zit de burgemeester van Belgrado

Dit bericht is geplaatst in Surduk. Bookmark de permalink.