Leven zonder Internet

Vanaf zaterdag- tot en met maandagmiddag zit MiR zonder internet. Dat is wel even wennen.
Heel vaak een harde reset gedaan, maar dat maakt niets uit. Alles lijkt te werken, maar toch geen internet.
Het hele weekend gebeld om de provider te pakken te krijgen.
Op maandagochtend lukt dat pas

Je merkt er toch wel iets van, dat er geen internet is. Even iets opzoeken gaat niet. Skypje doen, gaat niet. Even wat muziek streamen gaat niet. Naar Met Het Oog op Morgen luisteren via internet gaat niet.
Dan merk je pas hoe vaak je internet gebruikt (en dat je er ook wat sikkeneurig van bent dat er geen internet is…)

MFvirus-cartoonWe zien dat er een nieuw wireless internet-adres is bijgekomen. Met een verschrikkelijke naam. In het Engels: MotherF….r.

Er zijn geen internetdata van bekend, alleen de naam wordt uitgezonden. Je kunt er geen verbinding mee krijgen. We denken dat het een computer’grapje’ is van een van onze buurtgenoten.

Het wireless internet team arriveert bij ons. Zeg maar dat ze met gejuich worden ontvangen. Verschrikkelijk druk hebben ze het. Er blijkt namelijk een virus te zijn binnengedrongen in hun wireless netwerk. Ja hoor, met de naam MotherF….r.

Na korte tijd rommelen in hun meegebrachte pc-tje werkt het systeem weer. Hoera, we hebben weer internet!
Kosten van het herstel: 0,00 dinar.

Wat een service. Nu begrijpen we ook dat de provider afgelopen weekeinde niet bereikbaar was. Al die klanten die belden over hun internet-storing. Tja, als je als wireless internet team op dak zit, dan pak je niet zo gauw je mobiele telefoon

Dit bericht is geplaatst in Surduk. Bookmark de permalink.