Op Doorreis …

MiR krijgt bericht via de mail: ik ga vanuit Holland naar de grens van Macedonië en Griekenland. Mag ik bij jullie in Surduk mijn camper een nachtje neerzetten?

De camper ligt vol met tweedehands potten en pannen. Voor vluchtelingen aan de Macedonisch-Griekse grens, bij Idomeni. Via andere routes komen nog andere helpers en spullen naar deze grens, onder andere een kookbus. Want onze gast-voor-een-nacht gaat met ze koken voor de vluchtelingen.

Marije uit Holland op doorreis naar Idomeni aan de Macedonisch-Griekse grens. Uitgerust gaat ze op weg...

Marije uit Holland op doorreis naar Idomeni aan de Macedonisch-Griekse grens. Uitgerust gaat ze op weg…

We krijgen een telefoontje, ’s avonds laat: mijn navigatie heeft het begeven, ik weet echt niet waar ik ben, maar het moet ongeveer 6 minuten rijden bij jullie vandaan zijn.
Ga maar naar de kerk van Surduk, dan komen we je ophalen.
En we zien een vermoeide reiziger, hangend over haar stuur. Zo van: tsjonge, ik wil niet meer, ik wil alleen maar slapen.

En na een rakija, een warme maaltijd, een lekker opgemaakt bedje en ontbijt is ze de volgende ochtend vertrokken. Nog zo’n 600 km en dan is ze er. Geen navigatie meer, geen idee waar je grote zakken met couscous kunt kopen …

Koken voor vluchtelingen. Dan mag je best je camper voor een nachtje bij ons in de tuin zetten.
We hopen dat het Marije is gelukt om haar humanitaire actie te verwezenlijken.

Dit bericht is geplaatst in Holland, Surduk. Bookmark de permalink.