We zijn er weer!

Marija i Rudi zijn weer aangekomen in Surduk, na een spannende reis per auto. Want wat te denken van 0 graden met driftige sneeuwbuien in Duitsland? En wat te denken van in de auto slapen bij een temperatuurtje van rond de 3 graden ’s nachts? MiR kan het

We hebben in de buurt van Wenen 5,5 uur in de auto geslapen. En niet alleen wij, ook hond Api! Hij eet niet, hij drinkt niet tijdens de reis. Hij doet wel plasjes en poept als we even de benen strekken. Nu ligt hij uitgeteld in zijn Surdukse mandje, na de omgeving tot tevredenheid verkend te hebben. Nog geen teken van Meda en Bleki, zijn vrienden.

En MiR? Wij drinken bij aankomst rakija met de Svet. De tuin en alles er omheen ziet er fantastisch uit. De bloesem is al zo’n beetje voorbij. Waarschijnlijk geen last van nachtvorst gehad. Dat is veelbelovend voor de fruitbomen.
We ruimen de auto leeg, steken de stekker van de elektrische deken in het stopcontact en zeggen met overtuiging: wel te rusten, tot later, lieve lezers.

p.s. Van de week moeten we naar beneden, naar de oever van de Donau. We horen dat alle bunkers zijn opengebroken en dat alles eruit is gehaald. Ook bij ons. De metalen deur is er uitgezaagd door de boeven en staat nu los tegen de bunker, zo horen we. Grrrrrrrrr.

Dit bericht is geplaatst in Surduk. Bookmark de permalink.