Babymelk

Opa en oma, maar vooral oma, speuren naar babymelk. Voor onze kleinzoon van 4 maanden. De geschiedenis herhaalt zich, want in 2013 deden we dat ook al. Maar toen voor onze pasgeboren kleindochter.
We horen dat er soms mensen in de winkel staan te huilen, omdat ze echt niet weten hoe ze aan een blik babymelk moeten komen. Paniek.
Ook nu kopen Chinezen in Holland flink in. En dan gaan de blikken naar China

Winkeliers vertellen ons dat er ’s morgens ruim voor het open gaan van de winkel al een oude Chinese dame voor de deur staat te wachten. En als er dan babymelk gescoord wordt door haar, dan staan er opeens dertig Chinezen in de winkel. Kortom, er is een heel circus aan de gang om winkels zo snel mogelijk van hun babymelk af te helpen.
Inmiddels zijn er ook andere hulptroepen aangerukt, gelokt door de schaarste aan babymelk. Volgens winkeliers bendes uit oost-Europa, volgens sommige kranten uit Roemenië.

MiR-babymelk

Haha, MiR op jacht naar babymelk in een Hollandse winkelketen met een Chinese eigenaar: Kr…v.t

Niet alle babymelk is populair. Het gaat om de standaard Nutrilon babymelk van Nutricia. Daar wordt in gehamsterd. Maar dat kan niet meer, omdat winkeliers nog maar 1 blik per klant verkopen. Of zeggen dat ze geen voorraad hebben. Want er wordt zelfs georganiseerd ingebroken om de babymelk in te slaan en vervolgens uit te voeren richting China.

Waarom is China zo populair? Omdat daar een paar jaar geleden in de babymelk-van-eigen-bodem gif is aangetroffen. Chinese producenten die er spul aan toe hebben gevoegd om het volume te vergroten, dus louter voor de winst. Er zijn baby’s aan dood gegaan. En tot op heden zit de schrik er nog flink in bij de Chinezen. En Holland maakt betrouwbare babyvoeding, vandaar.

Het is best een flink probleem. Vragen te over: is er economische schaarste, mag je als winkelier weigeren om een product te verkopen, is babyvoeding een basis-product dat altijd voorradig moet zijn? En nog veel meer.
Wat een interessant onderwerp voor bijvoorbeeld studenten economie, rechten, sociologie en psychologie om dat eens uit te zoeken.

Lees ook ons bericht Babyvoeding in Servië (2013)

Dit bericht is geplaatst in Holland. Bookmark de permalink.

1 Response to Babymelk

 1. G.J.Veneman schreef:

  Het straalt er af twee overgelukkige grootouders , gezonde voeding voor de kleinzoon dat maakt de mensen zo gelukkig .
  Zo zie je maar weer het zijn de kleine dingen die het doen.
  Gefeliciteerd ik hoop dat jullie hem in goede gezondheid mogen zien opgroeien.
  Geniet er van zo veel jullie kunnen, het is jullie gegund.

  Hartelijkegroeten Yvonne en G.J.

Reacties zijn gesloten.