Verjaardagsvlucht

Er Srbija|Air Serbia of WizzAir? ‘Doe maar Er Srbija’, stelt Marija voor. Het omgedoopte vroegere JAT. ‘Om de Servische economie te steunen’.
Maar dat blijkt in de periode dat Marija i Rudi (MiR) naar Rotjeknor willen vliegen, nogal duur uit te vallen. Drie keer zo veel vergeleken met het Hongaarse WizzAir. Dus …

MiR vliegt niet met Air Serbia. Zou wel leuk zijn geweest vanwege de naam, maar wel wat duur

MiR vliegt deze keer niet met Air Serbia. Zou wel leuk zijn geweest vanwege de naam, maar wel wat duur

De WizzAir-vlucht staat gepland om 6 uur in de ochtend. Vanaf Belgrado. Dat is voor die vliegmaatschappij het eerste vliegtuig van de dag. Dat zal dus wel op tijd vertrekken, zo redeneren we. Maar dan moeten we om 3 uur in de ochtend het bed uit.

Toch nog even Air Serbia checken. Vertrek is om kwart voor 7. Dat maakt dus niks uit. Het is allebei gewoon bere-vroeg.

Reserveren via de website van WizzAir
Dat gaat wat ingewikkeld, omdat je niet op een logische manier door de boeking wordt geleid. En omdat je voortdurend wordt afgeleid door berichtjes dat je een bepaalde dienst van de vliegmaatschappij niet hebt afgenomen en dat nu nog kunt doen.
Bij het invullen van je gegevens, moet je steeds rechts in de zijbalk kijken of die informatie doorkomt. Je moet het even weten.
Probleem
Inchecken lukt niet. Tot drie keer toe tikken we onze paspoortgegevens in. Maar de link om je vlucht uit te printen, verschijnt niet.
Onderaan het invulformulier voor passagiersgegevens wordt naar je Visum-nummer gevraagd en het land van herkomst. Omdat dat niet van toepassing is op ons, vullen we niets in. Fout!
Oplossing
Je moet die twee velden wel invullen. WizzAir geeft daar totaal geen aanwijzing voor.
Vul bij visum-nummer in: xxxx
Vul bij land in: Netherlands
Druk op SAVE en …de link naar het uitprinten van je boardingcard verschijnt!

WizzAir besluit om minder vaak per week te vliegen vanaf Belgrado. Beetje ruzie met de Servische autoriteiten. Zdravo Belgrado betekent Hallo Belgrado, maar ook Bye bye Belgrado

WizzAir besluit om minder vaak per week te vliegen vanaf Belgrado. Beetje ruzie met de Servische autoriteiten. Zdravo Belgrado betekent Hallo Belgrado, maar ook Bye Bye Belgrado …

Onze vlucht vertrekt mooi op tijd. Omdat we geen zin hebben in dringen, zijn we zo’n beetje de laatsten die aan boord gaan. En daarom kunnen we niet naast elkaar zitten.

Je hebt een plaats in het vliegtuig, maar geen stoel gereserveerd. Moet je even weten als je geen lange-benen of instapprioriteit hebt gekocht of baby bent.

Het vliegtuig komt mooi op tijd aan, in Eindhoven.

De bus van het vliegveld naar het Eindhovense station vertrekt op tijd. De trein van Eindhoven naar Rotterdam gaat niet verder dan Dordrecht. Er is geen vervangend busvervoer tussen Dordrecht en Rotterdam. NS doet alleen maar de mededeling dat er een seinstoring is. Hebben wij weer, zeggen we wat lacherig tegen elkaar.

Marija komt erachter dat de trein naar Utrecht en daar overstappen ons naar Rotterdam brengt.
We zitten daardoor 45-60 minuten langer in treinen. Let wel: zitten; gelukkig maar. Andere reizigers staan seinstoring-hutje-mutje op elkaar gepakt. Is dit Holland?

Op ons balkonnetje, regen, wind, maar met een Gele Wesp. Na 10 uur reizen: Zjiveli! Proost!

Op ons balkonnetje: regen, wind, koud; in een T-shirt, omdat we helemaal afgehard zijn. Maar met een Gele Wesp. Na 10 uur reizen: Zjiveli! Proost!

We komen aan op het prachtig mooie Rotterdamse Centraal Station.
We zijn weer thuis!
Inderdaad. Twintig minuten later zitten we op ons balkonnetje.

Brrrrrrr, het regent, het waait.
En in Surduk is het 23 graden en schijnt de zon. Na dagen van onophoudelijke regen en pakweg 11 graden.

Maar … we zijn op tijd voor de eerste verjaardag van kleindochter-lief!

Dit bericht is geplaatst in Holland, Surduk. Bookmark de permalink.

2 Responses to Verjaardagsvlucht

 1. G.J. Veneman schreef:

  Hallo Surdukies ik hoop dat jullie een leuke verjaardag hebben gehad .
  En ik hoop dat Surduk niet onder water staat ,maar dat zal wel niet het is allemaal in het gebied van de Sava.

  Groeten G.J.

  • MiR za GJ schreef:

   Ha GJ,
   Dank je voor je reactie op de verjaardag van onze kleindochter. Het was echt heel leuk om erbij te zijn in HOL. Ook al waren we pas een paar weken terug in Servië.
   We hebben geen problemen met het water in Surduk, zoals je al vermoedde. De Donau staat hoog, maar geen recordhoogte tot nu toe.
   Het is wel raar dat onze hond Sammie er niet meer bij is. In het begin riepen we zijn naam, terwijl we onze andere hond bedoelden. Maar dat is nu over.
   Het allerbeste,
   Groeten van MiR

Reacties zijn gesloten.